Login
  Home > Food-n-Drink > Versproducten > Traceerbare Sockeye Zalm in blik
Menu

Traceerbare Sockeye Zalm



Sockeye zalmmoot met vel en graat in blik.

Aangeboden door
Gezonde Viswinkel


Prijs per stuk


€8,53 / stuk

incl. BTW
Ex. Verzendkosten


 1804




De wilde Sockeye zalm (Oncorhynchus nerka) is een bijzonder product van de Gezonde Viswinkel. Sockeye zalmen kennen een indrukwekkende levenscyclus. Zij worden geboren in hooggelegen bergrivieren, om vervolgens gedurende drie jaar een lange reis te maken over de oceaan. Tijdens deze reis eten zij een grote variëteit aan natuurlijk voedsel. Aan het einde van hun leven keren zij terug naar hun geboorterivier om daar te paaien en vervolgens te sterven. Deze zalm is de enige die op een duurzame manier wordt gevangen. Dankzij streng gecontroleerde visserijregels kunnen voldoende vissen terugzwemmen naar de paai- en geboorteplaats om zo de instandhouding van deze wilde vis te garanderen. De zalm wordt met kleine boten gevangen die gebruik maken van drijfnetten. De rode Sockeye zalm die wij gebruiken komt uit Brits-Columbia in Canada. Door middel van de traceercode op de verpakking kunt u zien waar en wanneer de vis gevangen is, door welke visser, op welke manier en waar de zalm vervolgens verwerkt is. De Sockeye vangst is superieur aan de meeste andere wilde zalmen daar de vis een hoger vetgehalte, een stevige structuur en een delicate smaak heeft. De wilde zalm bevat een belangrijke hoeveelheid Omega-III olie, waarvan bewezen is dat het de cholesterol verlaagt en de kans op hart- en vaatziekten vermindert. Tevens bevat een blikje van deze zalm 4% van de dagelijkse benodigde hoeveelheid vitamine A. Ondanks dat de Canadese Sockeye-visserij MSC gecertificeerd is en de vissers en verwerkers waarmee leverancier ThisFish samenwerkt dat ook zijn, heeft dit product geen keurmerk, omdat ThisFish geen MSC-certificering heeft aangevraagd. De zalm in blik is jarenlang houdbaar. Na opening moet de resterende zalm luchtdicht in de koelkast bewaard worden en binnen twee dagen geconsumeerd worden.