Login
  Home > Food-n-Drink > Delicatessen > BIO Lemon curd 320 gram
Menu

BIO Lemon curd



Deze Lemon curd is een mengsel van citroen, boter, suiker en eieren.

Aangeboden door
De SmaakBeleving Eindhoven


Prijs per stuk


€4,00

incl. BTW
Ex. Verzendkosten


 1348




In Engeland zijn curds op toast en tussen lagen biscuitgebak van oudsher een geliefde traktatie. Deze Lemon curd is een mengsel van citroen, boter, suiker en eieren. Door de friszoete smaak is het uitstekend te combineren met nagerechten of gebak. En geheel biologisch met gecontroleerd door SKAL met EKO keurmerk. Recepten: Citroen semifrreddo met lemon curd en citroen marmelade siroop Ingrediënten semifreddo: 3 eetlepels (1/3 potje) Citroen Marmelade 325 gram ( 1 potje) Lemon Curd 250 gram mascarpone, 250 gram Mon Chou, 1 pakje lange vingers, 1 dl limoncello, 1 eetlepel citroenmarmelade Bereiding: Ingrediënten citroenmarmelade siroop: 3 eetlepels (1/3 potje citroenmarmelade) 3 eetlepels witte wijn Klop de roomkaas samen met de Lemon Curd los en doe dit ook met de mascarpone en de 3 eetlepels Citroen Marmelade. Vermeng deze nu samen. Verwarm de eetlepel Citroen Marmelade met de limoncello zodat de marmelade hierin is opgelost. Bekleed een cakevorm met bakpapier en zorg ervoor dat de zijkanten hierbij nog elk een ruime overstek hebben. Schep met een lepel een laagje van 2 cm van het citoen-mascarponemengsel erin. Leg hierop de in de limoncello gedoopte lange vingers en herhaal dit tot het cakeblik gevuld is. Het liefst met als bovenste laag ook het mascarpone mengsel. Vouw het bakpapier aan de bovenzijde dicht en zet de vorm voor tenminste 4 uur in de vriezer. Smelt voor de Citroen Marmelade siroop de marmelade in een pannetje en voeg de witte wijn toe. Laat de siroop vervolgens afkoelen tot op kamertemperatuur. Haal de semifreddo een kwartier voor het snijden uit de vriezer en snij een mooie dikke plak en leg deze in een diep bord. Schep er wat van de citroenmarmeladesiroop over en serveer direct. Dit recept is op een warme zomerse dag heerlijk met wat vers rood zomerfruit als bessen, frambozen en bramen uit de moestuin. Moeilleux au chocolat met lemon curd Ingrediënten: 200 gr. ongezouten boter 200 gr. pure chocoladetablet 125 gr. suiker, 6 eiwitten, 6 eidooiers 100 gr. bloem, 2 eetlepels lemon curd, 150 cc slagroom Bereiding: Vet 12 gladde muffin vormpjes ( of 14 espresso kopjes) in met zachte boter. Bloem de vormpjes of kopjes. Sla de eiwitten op met de suiker en zet dit even opzij. Smelt de boter met de chocolade ‘au Bain Marie’ en laat dit tot lauwwarm afkoelen. Roer de eidooiers door het chocolademengsel en voeg de bloem toe. Spatel het eiwit door deze massa en vul met een spuitzak de vormpjes tot 1 cm onder de bovenrand af. Laat dit afgedekt in de koelkast minimaal een uurtje staan. Bak de Cakejes voor het serveren 8 minuten af in een op 180*c voorverwarmde oven. Klop ondertussen de slagroom met de lemon curd op. De cakejes warm serveren zodat de binnenzijde nog licht vloeibaar is met als topping de lemoncurd . Tiramisu of trifle met lemon curd Ingrediënten: Italiaanse lange vingers, Lemon Curd, Bessen Frambozen Moestuinjam Voor de Crème: 1 sinaasappel of citroen 3 eidooiers, 50 gram suiker, 300 gram mascarpone 2,5 dl. Slagroom Bereiding: Sinaasappel of citroen met kaneelstokje in 1 deel water en 1 deel suiker laten trekken op een zacht vuurtje. Aanlengen met bijvoorbeeld sinaasappellikeur. Eidooier met suiker in een steelpannetje en boven een warm waterbad opkloppen tot een luchtige massa (65 gr.). Roer dit koud in een koud waterbad en roer er de mascarpone doorheen tot een gladde crème. Slagroom opkloppen tot yoghurtdikte en vermengen met ei/mascarpone compositie. Doe in een glazen kom een laag crème, doop lange vingers een voor een in de siroop (denk aan de absorptie) en rangschik ze op de crème zonder tegen het glas te drukken. Lepel een laag curd of moestuinjam tegen het glas en vervolgens weer een laag crème en lange vingers. Bouw de trifle op deze manier op zodat er tegen het glas verschillende laagjes zichtbaar zijn. Strijk de schaal af en garneer met jam of chocolade.